«Αλαντίν» παιδική θεατρική παράσταση

Κυριακή 18 Νοέμβρη 2018, στο θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν,

Η Επιτροπή Γραμμάτων & Τεχνών του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, καλεί τους συναδέλφους και τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν την παράσταση «Αλαντίν» σε θεατρική διασκευή για παιδιά της  Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη, 
την Κυριακή 18 Νοέμβρη 2018, στο θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα,  τηλ. 210–3222464, 210-3236732 

Ώρα έναρξης: 11:00
Ώρα προσέλευσης : 10:20
Τιμή εισιτηρίου: Μέλη και μη μέλη : 6 €
 

Δηλώσεις συμμετοχής με ταυτόχρονη καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου μέχρι Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στους παρακάτω συναδέλφους:

Ελένη Γκουράσα Περισσός τηλ: 210-214 4690
Ευαγγελία Λάμπρου Σατωβριάνδου τηλ: 210-749 5641
Ειρήνη Κορμέντζα Πανόρμου τηλ: 210-749 5963
Θεοδώρα Θεοδώση Γαλατσίου τηλ. 210-214 4795

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα εισιτήρια θα τα πάρετε στο Θέατρο. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία : Δεγαΐτης Δημήτρης
Σκηνικά : Μέξης Πάρις
Κοστούμια : Μέξης Πάρις-Καλογηροπούλου Εύη
Μουσική : Τσέκος Νίκος
Χορογραφία : Τσολάκη Λία
Φωτισμοί : Καπελώνης Κωστής
Διανομή : Κώστας Βελέντζας, Άνδρη Θεοδότου, Βασίλης Λέμπερος, Δημήτρης Δεγαΐτης, Σαμψών Φύτρος, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Αναστασία Γεωργοπούλου, Πέρρος Αλέξανδρος, Πάρις Θωμόπουλος, Άλκηστις Πολυχρόνη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ 

Οι περιπέτειες του Αλαντίν, που είναι γνωστός σε όλους μας από το μεγάλο αραβικό παραμύθι «Χίλιες και μια νύχτες», έγιναν αφορμή για μια γοητευτική θεατρική διασκευή με πολλή μουσική και ζωντανά τραγούδια σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Το έργο διαδραματίζεται στην παραμυθένια Βαγδάτη. Τα ευφάνταστα σκηνικά μεταμορφώνονται σε παλάτι του σουλτάνου, γίνονται παζάρια, αγορές και σπιτάκια. Η μουσική μαζί με τους φωτισμούς δημιουργούν φαντασμαγορικές εικόνες και μια ξεχωριστή ονειρική ατμόσφαιρα. Και όταν εμφανίζονται τα τζίνι . . τότε όλα μπορούν να συμβούν!!!

Υπόθεση του έργου

Βαγδάτη, πολλά πολλά χρόνια πριν… Ο φτωχός, κατεργάρης μα καλόκαρδος Αλαντίν, στην προσπάθεια του να ξεφύγει από δύο φρουρούς που τον κυνηγούν, συναντά στο δρόμο του έναν άγνωστο άντρα που του παρουσιάζεται σαν θείος του – αδελφός του μακαρίτη του πατέρα του. Αυτός όμως είναι ένας κακός μάγος, που σκοπό έχει να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη του Αλαντίν για να κατακτήσει ένα μαγικό λυχνάρι που διαθέτει απίστευτη δύναμη. Όμως, το σχέδιο του αποτυγχάνει και ο Αλαντίν, αφού γίνει κάτοχος του λυχναριού, καταφέρνει με την εξυπνάδα και την ευστροφία του να παντρευτεί την όμορφη πριγκίπισσα Μπουντίρ Αλ Μπουντούρ και να γίνει κι ο ίδιος πρίγκιπας της Βαγδάτης.

Η παράσταση φιλοδοξεί να μαγέψει μικρούς αλλά και μεγάλους θεατές, με τη ζωντάνια, την ευρηματικότητα και την παραμυθένια της ατμόσφαιρα!

Το έργο μιλάει για την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Το δίκαιο είναι αυτό που τελικά θριαμβεύει – και μας διδάσκει πόσο σημαντικό είναι να προσπαθούμε να κάνουμε πάντα το σωστό στη ζωή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Παρακαλώ, δώστε το σχόλιό σας
Δώστε το όνομά σας