Έναρξη μαθημάτων AIKIDO (2022-2023)

Ανακοίνωση

 Έναρξη μαθημάτων AIKIDO 

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ σας ενημερώνει ότι, η ομάδα για την εκμάθηση/εξάσκηση σε αυτοάμυνα & πολεμικές τέχνες (Aikido) ξεκινάει την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, ώρα 7:30μμ , στη λέσχη του ΠΚΕ.

Tο Aikido είναι μία από τις πιο γνωστές Ιαπωνικές πολεμικές τέχνες με χαρακτηριστικά την αρμονία και την κυκλικότητα στις κινήσεις. Στηρίζεται στην αποφυγή της επίθεσης με τη διάσπαση της ισορροπίας του αντιπάλου και τον έλεγχό του, με ακινητοποιήσεις και καθηλώσεις.  

Το μάθημα θα διαρκεί μιάμιση με δύο ώρες. Η ένταση θα αυξάνεται βαθμιαία προκειμένου η ενασχόληση να είναι ευχάριστη και αποτελεσματική χωρίς να έχουμε υπερβολική κούραση δεδομένου ότι όλοι είμαστε εργαζόμενοι με υποχρεώσεις κλπ. Στολές (τύπου τζούντο) θα χρειαστούν μόνο για όσους αποφασίσουν ότι τους αρέσει και επιθυμούν να το συνεχίσουν, αλλά μετά από λίγο καιρό. Στην αρχή μπορούν να έρχονται με φόρμα. Παπούτσια δεν χρειάζονται. Το Π.Κ.,Ε. θα παρέχει ειδικό στρώμα παζλ τύπου «τατάμι» κατάλληλο για πολεμικές τέχνες προκειμένου η εξάσκηση να πραγματοποιείται με ασφάλεια στο έδαφος.

Προσκαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα της πολεμικής τέχνης του Aikido και να «μυηθούν» στα στοιχεία της Ιαπωνικής κουλτούρας, να δηλώσουν συμμετοχή έως 5 Οκτωβρίου 2022, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες στα κάτωθι email:

α) ppergaminellis@eydap.gr Παναγιώτη Περγαμηνέλλη τηλέφωνο: 210 2144217 &

β) gr_politistikos@eydap.gr Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ε.ΥΔ.Α.Π

Σας περιμένουμε με χαρά !!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Συντονιστής : Χ. Κουτής 


ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ (ΦΕΚ 4756/Β΄/09.09.2022) 

Σύσταση για χρήση μάσκας όπου παρατηρείται συνωστισμός

Τα αποδυτήρια θα είναι ανοιχτά και θα λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες Δημόσιας Υγείας στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για εξαερισμό και κλιματισμό: https://gga.gov.gr/images/iogeneis-loimokseis.pdf

Η διαδικασία των ελέγχων και η διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό θα γίνεται με βάση τις επικαιροποιημένες από 04/05/2022 οδηγίες της Γ.Γ.Α. : https://gga.gov.gr/images/Updated_odigies_diaxeirishs_krousmatos_COVID-19_04_05_2022.pdf

Οι ανωτέρω οδηγίες διαχείρισης κρούσματος-στενών επαφών ισχύουν μόνο για αθλητές (με δελτίο αθλητικής ιδιότητας). Για όσους δεν διαθέτουν δελτίο αθλητή ισχύουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό : https://eody.gov.gr/odigies-apomonosis-karantinas-kroysmaton-covid-19-kai-epafon-toys/

Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Οι προϋποθέσεις που ίσχυαν σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας και δεν αναφέρονται στις παρούσες οδηγίες παύουν να εφαρμόζονται (π.χ. δελτίο εισερχομένων-εξερχομένων, περιορισμοί χωρητικότητας εγκαταστάσεων, πίνακας προληπτικών ελέγχων αθλητών, πρωτόκολλα εκτός σταδίου διοργανώσεων κτλ).

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ