Έναρξη μαθημάτων pilates & yoga 2022-2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Έναρξη μαθημάτων pilates & yoga

Η Επιτροπή Γραμμάτων και Τεχνών του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ σας ενημερώνει ότι ξεκινούν τα μαθήματα pilates ώς εξής :

 • Περισσός – έναρξη την Παρασκευή 4/11/22.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή  , ώρα 15.30 – 16.30 (εκτός την Δευτέρα 28/11/22 & Παρασκευή 9/12/22)

 • Αθηνάς 58- Υγειονομικό – έναρξη την Τρίτη 01/11/22.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη , ώρα 15.30 – 16.30 

 • Λαοδικείας – έναρξη την Τετάρτη 02/11/22.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη , ώρα 15.30 – 16.30

Οι συμμετέχοντες στην ομάδα pilates θα πρέπει να προμηθευτούν τα ακόλουθα:

 • Ένα στρώμα για pilates , (είναι λίγο πιο παχύ από το στρώμα για yoga , όμως αν κάποιος έχει ήδη στρώμα για yoga μπορεί να το χρησιμοποιήσει)
 • Μία μίνι μπάλα :19 ή 25 εκ
 • Ένα λάστιχο: Μ150 x Π12 εκ . μεσαίας αντίστασης (συνήθως είναι πράσινο)
 • Πετσέτα (διαστάσεων προσώπου όχι χεριών),
 • αθλητική ενδυμασία και κάλτσες για την ώρα του μαθήματος.

Συμπλήρωση ερωτηματολογίου – ιστορικό υγείας από όλους τους συμμετέχοντες

Προσκαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στα μαθήματα pilates, να δηλώσουν έως 27 Οκτωβρίου 2022, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες στην κα. Παππά Αλεξάνδρα, τηλ. 210 2144856 – alpap@eydap.gr ή στο e-mail του  Πολιτιστικού  Κέντρου Εργαζομένων Ε.ΥΔ.Α.Π: gr_politistikos@eydap.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

 1. Η Ντιάνα Καρασούλα (τηλ. 6977297330) . Άρχισε να ασχολείται με το κλασικό μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό από μικρή ηλικία, έχοντας πλέον σχεδόν 4 δεκαετίες συνεχούς ενασχόλησης με το σώμα και την κίνηση.

Ικανοποιώντας την προσωπική της ανάγκη για πολύπλευρη γνώση, αλλά και με γνώμονα ότι μέσω του πειραματισμού και του παιχνιδιού-ελεύθερου χρόνου εξερεύνησης-κίνησης-σκέψης εξελισσόμαστε και ολοκληρωνόμαστε έχει μαθητεύσει κοντά σε μερικούς από τους πιο άξιους, στον χώρο τους, δασκάλους κι έχει αποφοιτήσει από την ανωτέρα επαγγελματική σχολή χορού Νίκης Κονταξάκη.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη διδασκαλία παιδιών κι ενηλίκων στο σύγχρονο χορό και στην πορεία εκπαιδεύτηκε στην aerial yoga για ενήλικες και παιδιά και στην παιδική yoga (Flower yoga kids, BFS Academy).

Όντας χορεύτρια έχει βιώσει αρκετούς τραυματισμούς κάτι που είναι σύνηθες στην επαγγελματική ενασχόληση χορευτών και αθλητών λόγο της έντονης καταπόνησης του σώματος και των ακραίων απαιτήσεων. Αυτό όμως δε στάθηκε αρκετό για να την εμποδίσει από το να συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον αυτό το μαγικό ταξίδι στον κόσμο μέσω της κίνησης του σώματος, αντιθέτως την ώθησε να ανακαλύψει μεθόδους ικανές να την πάνε ένα βήμα παρακάτω με ασφάλεια, προσπερνώντας και διευκολύνοντας τα προβλήματα που είχαν προκληθεί.

Η μέθοδος του J. H. Pilates αποδείχθηκε ιδανική και ένα τοπίο ασφαλές για κάθε περίπτωση. Η γνωριμία με το pilates ξεκίνησε με τους Michael King & Malcolm Muirhead (MK pilates), και συνέχισε να εμπλουτίζεται με εκπαιδευτικά σεμινάρια pre & post natal (basi pilates) και με την πλήρη εκπαίδευση εκ νέου στο Polestar Pilates (Brent Anderson) με μια ολιστική και φυσιοθεραπευτική προσέγγιση παγκοσμίως αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πιλάτες (PMA). Μέχρι σήμερα συνεχίζει να μαθητεύει ανυπομονώντας πάντοτε για την επόμενη πρόκληση και να διδάσκει ενήλικες και παιδιά παραδίδοντας μαθήματα pilates, aerial yoga και σύγχρονου χορού 

 


ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 Σύμφωνα με ΚΥΑ (ΦΕΚ 4756/Β΄/09.09.2022)

Α. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

 1. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών
 2. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας που έχουν αναρτηθεί, αντίστοιχα, στις ιστοσελίδες: www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy-sars-cov-2/7108-lhpsh-metrwn-diasfalishs-ths-dhmosias-ygeias-apo-iogeneis-kaialles-loimwksei-s-kata-th-xrhsh-klimatistikwn-monadwn και www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy-sars-cov-2/8149-systaseis-gia-ton-eksaerismo-eswterikwn-xwrwn-kata-thxeimerinh-periodo-ypo-to-prisma-ths-pandhmias-toy-ioy-sars-cov-2

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ