Έναρξη μαθημάτων pilates & yoga 

 11/1/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Έναρξη μαθημάτων pilates & yoga

Η Επιτροπή Γραμμάτων και Τεχνών του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ σας ενημερώνει ότι, οι ομάδες για pilates και yoga ξεκινούν τα μαθήματα στη λέσχη του ΠΚΕ.

 • Η ομάδα pilates ξεκινάει την Τρίτη 18/1/22 και κάθε Τρίτη , ώρα 16.45 – 17.45 
 • Η ομάδα yoga ξεκινάει την Τρίτη 18/1/22 και κάθε Τρίτη , ώρα 18.30 – 19.30

Με δασκάλες την κ. Ντιάνα Καρασούλα και την κ. Χριστίνα Μάτση αντίστοιχα.

 • Όσοι/ες συμμετέχουν στην ομάδα pilates θα πρέπει να προμηθευτούν τα ακόλουθα:
  • Ένα στρώμα για pilates , (είναι λίγο πιο παχύ από το στρώμα για yoga , όμως αν κάποιος έχει ήδη στρώμα για yoga μπορεί να το χρησιμοποιήσει)
  • Μία μίνι μπάλα :19 ή 25 εκ
  • Ένα λάστιχο: Μ150 x Π12 εκ. μεσαίας αντίστασης (συνήθως είναι πράσινο)
 • Όσοι/ες συμμετέχουν στην ομάδα yoga θα πρέπει να προμηθευτούν :
  • Ένα στρώμα για yoga ή pilates (ότι έχουν στην διάθεση τους)
 • Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους :
  • Πετσέτα (διαστάσεων προσώπου όχι χεριών), – αθλητική ενδυμασία και κάλτσες για την ώρα του μαθήματος.
 • Συμπλήρωση ερωτηματολογίου – ιστορικό υγείας από όλους τους συμμετέχοντες και για τις δυο ομάδες στο link:https://forms.gle/Jy4orW7tQXikNCjD9 (προσοχή !! στο πεδίο Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου * βάζετε : alpap@eydap.gr ώστε να παραλάβουμε και συγκεντρώσουμε όλα τα ερωτηματολόγια σε αυτό το e-mail)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ :

 1. Η Ντιάνα Καρασούλα (τηλ. 6977297330). Άρχισε να ασχολείται με το κλασικό μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό από μικρή ηλικία, έχοντας πλέον σχεδόν 4 δεκαετίες συνεχούς ενασχόλησης με το σώμα και την κίνηση.

Ικανοποιώντας την προσωπική της ανάγκη για πολύπλευρη γνώση, αλλά και με γνώμονα ότι μέσω του πειραματισμού και του παιχνιδιού-ελεύθερου χρόνου εξερεύνησης-κίνησης-σκέψης εξελισσόμαστε και ολοκληρωνόμαστε έχει μαθητεύσει κοντά σε μερικούς από τους πιο άξιους, στον χώρο τους, δασκάλους κι έχει αποφοιτήσει από την ανωτέρα επαγγελματική σχολή χορού Νίκης Κονταξάκη.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη διδασκαλία παιδιών κι ενηλίκων στο σύγχρονο χορό και στην πορεία εκπαιδεύτηκε στην aerial yoga για ενήλικες και παιδιά και στην παιδική yoga (Flower yoga kids, BFS Academy).

Όντας χορεύτρια έχει βιώσει αρκετούς τραυματισμούς κάτι που είναι σύνηθες στην επαγγελματική ενασχόληση χορευτών και αθλητών λόγο της έντονης καταπόνησης του σώματος και των ακραίων απαιτήσεων. Αυτό όμως δε στάθηκε αρκετό για να την εμποδίσει από το να συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον αυτό το μαγικό ταξίδι στον κόσμο μέσω της κίνησης του σώματος, αντιθέτως την ώθησε να ανακαλύψει μεθόδους ικανές να την πάνε ένα βήμα παρακάτω με ασφάλεια, προσπερνώντας και διευκολύνοντας τα προβλήματα που είχαν προκληθεί.

Η μέθοδος του J. H. Pilates αποδείχθηκε ιδανική και ένα τοπίο ασφαλές για κάθε περίπτωση. Η γνωριμία με το pilates ξεκίνησε με τους Michael King & Malcolm Muirhead (MK pilates), και συνέχισε να εμπλουτίζεται με εκπαιδευτικά σεμινάρια pre & post natal (basi pilates) και με την πλήρη εκπαίδευση εκ νέου στο Polestar Pilates (Brent Anderson) με μια ολιστική και φυσιοθεραπευτική προσέγγιση παγκοσμίως αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πιλάτες (PMA). Μέχρι σήμερα συνεχίζει να μαθητεύει ανυπομονώντας πάντοτε για την επόμενη πρόκληση και να διδάσκει ενήλικες και παιδιά παραδίδοντας μαθήματα pilates, aerial yoga και σύγχρονου χορού

 1. Χριστίνα Μάτση, (τηλ.6977297330). Δημιουργός του Flower Kids Yoga School (για παιδιά) & της Flower Yoga Shala (για ενήλικες) στην Καλλιθέα απο το 2014.

Πιστοποιημένη δασκάλα Ηatha Yoga, έχοντας ολοκληρώσει το Hatha Yoga Teacher Training Program 400h δίπλα στη Λίντα Καπετάνιου στην Ακαδημία του Λωτού το 2010.. Έχει εκπαιδευτεί και ειδικευτεί στα Προγράμματα:

 • Rainbow Κids Υoga το 2010, δίπλα στον δάσκαλό Gopala Amir Yaffe – Grounded Kids Yoga με εισηγήτρια την Cheryl Crawford.
 • Asana for children with Autism & Special Needs με την Shawnee Thornton Hardy. Πιστοποιήθηκε από το Yoga Alliance USA ως Children’s Yoga Teacher το 2012 ως η πρώτη Ελληνίδα και την ίδια χρονιά ιδρύει την πρωτοπόρο για την Ελλάδα εξιδεικευμένη Σχολή Παιδικής Γιόγκα.

Δημιουργεί τη μέθοδο Flower Kids Yoga και εκπαιδεύει δασκάλους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Λευκωσία. Η διδασκαλεία της χαρακτηρίζεται από απλότητα, αμεσότητα, μεταδοτικότητα και χιούμορ όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι μαθητές της σχολής.

Έχει αναλάβει προσωπικά τη συγγραφή και επιμέλεια των τεσσάρων εγχειριδίων του εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς και μια σειρά γιόγκικου εκπαιδευτικού υλικού κατάλληλο για παιδιά και δασκάλους μαζί με την συγγραφή δύο γιόγκικων παραμυθιών “Ταξιδεύοντας στην Παιδική Γιόγκα με οδηγό την αλφάβητο” και “Ταξίδι στην Αίγυπτο”.

Εισηγείται καθημερινά τμήματα παιδικής yoga σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία, ενώ στη λουλουδοσχολή της εισηγείται τμήματα , Mom & Baby Yoga, Kids Yoga, Yoga σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, Yoga σε εφήβους και σε ενήλικες.

Οι μεγαλύτεροι της δάσκαλοι είναι οι μαθητές και όραμα της είναι “Let the kids’ souls & bodies blossom”! Flower Yoga Shala Χώρος Αυτογνωσίας& Εναλλακτικής Άσκησης https://floweryogashala.wixsite.com/floweryogashala

Yπεύθυνη:Παππά Αλεξάνδρα 2102144856 – 6973384943

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

 

 


Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.77146/2021 ΦΕΚ 5816/Β/11-12-21

Α. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1. Χρήση προστατευτικής μάσκας (οδηγίες χρήσης στην υπό στοιχεία Δ1α/.Π.17917/22.3.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, αναρτημένη στην ιστοσελίδα: www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy-sars-cov-2/8607-systaseis-anaforika-me-thn-xrhsh-ths-maskas-sto-plaisio-thspandhmias-covid-19

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, παρούσας. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας. 3.των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας που έχουν αναρτηθεί, αντίστοιχα, στις ιστοσελίδες:

 • www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynshdhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioy-sars-cov-2/7108-lhpsh-metrwn-diasfalishs-thsdhmosias-ygeias-apo-iogeneis-kaialles-loimwksei-s-kata-th-xrhsh-klimatistikwn-monadwn
 • www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enantikoronoioysars-cov-2/8149-systaseis-gia-ton-eksaerismo-eswterikwn-xwrwn-kata-thxeimerinh-periodo-ypo-toprisma-ths-pandhmias-toy-ioy-sars-cov-2.

Οι συμμετέχοντες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

 • πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ 1
 • ή πιστοποιητικού νόσησης – που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1
 • ή αρνητικού rapid test για τους σπουδαστές ή διδάσκοντες που δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί ή νοσήσει κατά την έννοια των παρ.2 και 3 του άρθρου 9 Συνδυαστικά
 • με επίδειξη: αστυνομικής ταυτότητας ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω.