Ενίσχυση της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας των Γιατρών του Κόσμου στις πληττόμενες περιοχές της Ουκρανίας

 11/3/2022

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το Π.Κ.Ε. ΕΥΔΑΠ ανταποκρίθηκε στην έκκληση  για βοήθεια των Γιατρών του Κόσμου, ώστε να  πραγματοποιηθεί  η 2η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, θεωρώντας τη ως ελάχιστο  δείγμα ανθρωπισμού – πολιτισμού και αλληλεγγύης των λαών.

Μια  προσπάθεια στήριξης αρχικά του εκτοπισμένου άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας στα σύνορα της χώρας  με δωρεά ύψους 2000 ευρώ σε είδος που αξιοποιείται ανάλογα των θεμάτων που προκύπτουν κάθε ημέρα σε περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων, όπως τα  έξοδα βενζίνης για την  μετακίνηση των οχημάτων την επόμενη εβδομάδα.

Το κόστος της πρώτης αποστολής έχει ήδη ξεπεράσει τον προϋπολογισμό τους λόγω σοβαρής κακοκαιρίας των περιοχών από τις οποίες πέρασε η αποστολή.

Στην πρότασή τους προς το Δ.Σ. για αγορά  κάρτας ή προσκόμιση αποδείξεων μετά την επιστροφή τους, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε την χορηγία 2.000€ για αγορά κάρτας καυσίμων ώστε να βοηθηθεί η πραγματοποίηση της 2ης αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληττόμενες περιοχές.

H συμβολή του Π.Κ. στο δράμα των κατοίκων της Ουκρανίας είναι επιβεβλημένη. Να βοηθήσουμε τον λαό της όπως μπορούμε και όπου μπορούμε. Παράλληλα είμαστε υποχρεωμένοι ως φορέας Πολιτισμού να συνδράμουμε στις προσπάθειες και κινητοποιήσεις που γίνονται για να πούμε:

  • Όχι στον πόλεμο, ναι στην Ειρήνη
  • Όχι στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όχι στην επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη.
  • Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Το Δ.Σ. του Π.Κ.Ε. ΕΥΔΑΠ