«Η Συμμορία του Μεσονυκτίου» στο θέατρο Άνεσις (11/12)

Η Επιτροπή Γραμμάτων & Τεχνών του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ καλεί τους συναδέλφους και τα παιδιά τους, να παρακολουθήσουν   την παράσταση «Η Συμμορία του Μεσονυκτίου», έργο του Βρετανού κωμικού ηθοποιού και συγγραφέα Ντέιβιντ Ουάλιαμς, σε μετάφραση-διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη, την Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2022, στο θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα, τηλ. 210-7718943

Ώρα έναρξης: 11:30

Τιμή εισιτηρίου: Μέλη και μη μέλη 8 €. Τα εισιτήρια θα δίδονται με σειρά προτεραιότητας στο ταμείο του θεάτρου, μόνο την ημέρα της παράστασης από τις 10:50.

Δηλώσεις συμμετοχής με ταυτόχρονη καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου μέχρι  Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022  στους παρακάτω συναδέλφους:

  • Χρονόπουλος Χάρης               Περισσός                 τηλ: 210-2144687
  • Λάμπρου Ευαγγελία               Σατωβριάνδου       τηλ: 210-7495641
  • Τσαχάκη Σμαράγδα                Γαλατσίου               τηλ: 210-2144785
  • Γκουράσα Ελένη                      Λαοδικείας             τηλ: 210-7495190
  • Παππά Αλεξάνδρα                     Πειραιάς                 τηλ. 210-2144856

                           ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένα μπαλάκι του κρίκετ προσγειώνεται στο κεφάλι του Τομ και εισάγεται στο νοσοκομείο «Λορντ Φαντ», το πιο παράξενο του Λονδίνου! Εκεί, τον υποδέχεται ένας μυστήριος Θυρωρός με παραμορφωμένο σώμα, που το πραγματικό του όνομα αποτελεί γρίφο και ένας νεαρός γιατρός, που αν είσαι παιδί, μπορείς εύκολα να ξεγελάσεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, όταν στην παιδιατρική πτέρυγα συναντά την προϊσταμένη, που παραδόξως, δε συμπαθεί καθόλου τα παιδιά και σχεδιάζει να του δυσκολέψει τη ζωή για όσο κρατήσει η νοσηλεία του. Όμως, ευτυχώς, στο θάλαμο που τον μεταφέρουν, έχει συγκατοίκους τη δυναμική Άμπερ, τον Τζόρτζ που λατρεύει τις σοκολάτες, τον συνομήλικο του Ρόμπιν, που προς το παρόν δεν βλέπει καθόλου και τη δεκάχρονη Σάλι που την περισσότερη ώρα κοιμάται.

Η παρέα θα τον μυήσει στη «Συμμορία του Μεσονυκτίου» που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε όνειρο, ακόμη και το πιο τρελό, φτάνει το ρολόι να χτυπήσει μεσάνυχτα…

«Η Συμμορία του Μεσονυκτίου», είναι μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και τρυφερότητα που εξελίσσεται στον πιο απροσδόκητο τόπο με τον πιο αναπάντεχο τρόπο!

Μια ιστορία όπου, με αφορμή τη φιλία πέντε παιδιών, πέντε διαφορετικών κοινωνικά και ταξικά χαρακτήρων, αναδεικνύονται σημαντικά σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η αξία της συνεργασίας, η διαφορετικότητα και η αποδοχή, η πολυπολιτισμικότητα, κι ακόμη περισσότερο η ενσυναίσθηση, η αγάπη και η αισιοδοξία.

Πρωτότυπη μουσική, σωματικοί αυτοσχεδιασμοί, video art και μια ομάδα εννέα ταλαντούχων ηθοποιών θα μετατρέψουν τον σκηνικό χώρο σε ένα μαγικό και απολύτως παράδοξο θεατρικό τοπίο για παιδιά, αποδεικνύοντας πως μικροί και μεγάλοι κοιτάζουν το ίδιο, όμως βλέπουν κάτι διαφορετικό, και πως ανέφικτο δεν είναι τίποτα, ειδικά όταν διαθέτεις «μεταμεσονύκτια φαντασία»!

Σκηνοθετικό Σημείωμα

Με αφορμή το νέο ξεκίνημα και την νέα Παιδική Σκηνή που συστήνεται στο Θέατρο Άνεσις, είναι μεγάλη χαρά να προτείνουμε με την ομάδα μου συγγραφείς που διαθέτουν σύγχρονη και ανατρεπτική ματιά. Συγγραφείς, αλλά και θέματα, που σχεδόν «επιβάλλονται» πια από την ίδια την εποχή και τις ανάγκες της.

Ο Ντέιβιντ Ουάλιαμς, ο εμπνευσμένος αυτός Βρετανός λογοτέχνης, καταπιάνεται με ζητήματα που μας αφορούν όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Αγγίζει με ιδιαίτερο ύφος σημαντικά θέματα, όπως αυτό της πολυπολιτισμικότητας, της διαφορετικότητας και της αποδοχής αλλά και της αλληλεγγύης. Κυρίως όμως, αναδεικνύει την ικανότητα ενσυναίσθησης που διαθέτουν τα παιδιά και τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, κάνοντάς μας να ελπίζουμε ξανά. Να γίνουμε για πρώτη φορά «μέλη της δικής τους συμμορίας» ή να θυμηθούμε πως ήμασταν.

«Η Συμμορία του Μεσονυκτίου», γραμμένη το 2016, είναι ένα έργο βαθιά αισιόδοξο που εξελίσσεται με τον πιο αναπάντεχο τρόπο στον πιο απροσδόκητο τόπο. Έναν τόπο όπου όλα είναι εφικτά, φτάνει το ρολόι να δείξει δώδεκα ακριβώς…

Δημήτρης Δεγαΐτης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση – Θεατρική διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Τσέκος
Χορογραφία-Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα
Γραφιστικά – Teaser: Γιάννης Στύλος
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Προβολή-Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία
Οργάνωση Προώθησης – Ομαδικές Κρατήσεις: Εύη Κουρεμένου
Παραγωγή: Μυθωδία

Ηθοποιοί: Δημοσθένης Φίλιππας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θανάσης Ισιδώρου, Δώρα Χουρσανίδου, Μάριος Κρητικόπουλος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Φοίβος Σαμαρτζής, Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη, Ανδριανή Νεοκλέους