«Ο γάμος» του Μάριου Ποντίκα (12/3)

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, ΜΑΝΑ, ΣΥΖΥΓΟ

Η Επιτροπή Γραμμάτων & Τεχνών του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ καλεί πρωτίστως τις συναδέλφισσες και κατόπιν τους συναδέλφους, να παρακολουθήσουμε  την παράσταση «Ο γάμος» του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθεσία  Ελένης Σκότη, την Κυριακή  12 Μαρτίου 2023, στο «Θέατρο επί Κολωνώ» Ναυπλίου 12,Κολωνός, τηλ. 2105138067 (προτείνεται για άνω των 16 ετών).

Ώρα έναρξης: 18:15

Τιμή εισιτηρίου : Μέλη 10€ (επιδότηση 4€ ) •  Μη μέλη 14€.

Τα εισιτήρια θα δίδονται με σειρά προτεραιότητας από το ταμείο του θεάτρου,  μόνο την ημέρα της παράστασης από τις 16:30 έως τις 17:45.

Δηλώσεις συμμετοχής με ταυτόχρονη καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου μέχρι  Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 ή έως εξαντλήσεως των εισιτηρίων, στους παρακάτω συναδέλφους:

  • Θεοδώρα Θεοδώση                  Περισσός               τηλ: 210 214  4100
  • Ελένη Γκουράσα                        Λαοδικείας            τηλ: 210 749  5190
  • Ευαγγελία Λάμπρου                 Σατωβριάνδου      τηλ: 210 749  5641
  • Αλεξάνδρα Παππά                    Πειραιάς                τηλ. 210 214  4856

                                              ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Μια νεαρή κοπέλα βιάζεται και ό,τι ακολουθεί είναι οι αλλεπάλληλοι «βιασμοί» της από την οικογένεια, την κοινωνία, τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης. Η ίδια βρίσκεται «καθηλωμένη» σε όλη τη διάρκεια του έργου, αμέτοχη και ανυπεράσπιστη, ενώ παρακολουθούμε όλους τους ανθρώπους γύρω της να έχουν λόγο και άποψη γι’ αυτό που της συνέβη και δικαιώματα πάνω στο σώμα της, που γίνεται ένα πεδίο συγκρούσεων.

Η υποκρισία οδηγεί στη συμβιβαστική λύση του γάμου της με τον βιαστή της και την ίδια στην αυτοπυρπόληση. Τυλιγμένη ολόκληρη σε επιδέσμους λόγω των καθολικών εγκαυμάτων, παραμένει βουβή μέχρι τέλους στην αίθουσα δικαστηρίου, αρνούμενη να ενδώσει σε οποιαδήποτε συναινετική συμμετοχή της και γίνεται το τραγικό σύμβολο της αξιοπρέπειας απέναντι σε κάθε είδους βιασμό.

Σε μια εποχή που εξακολουθούν να κατακλύζουν τις ειδήσεις θέματα για γυναικοκτονίες, για άνιση και προσβλητική μεταχείριση, σε μια εποχή που δίνονται ακόμη συνεχώς μάχες για το δικαίωμα των γυναικών πάνω στο σώμα τους και τον αυτονόητο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, το έργο συνεχίζει να μιλάει εξ ίσου καθαρά και δυνατά στους θεατές, όσο και τη στιγμή της συγγραφής του, αιχμηρό σαν ακονισμένο ξυράφι.

Συντελεστές

Κείμενο: Μάριος Ποντίκας
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά: Γιώργος Χατζηνικολάου
Κοστούμια: Μαρία Αναματερού
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική & Sound design: Στέλιος Γιαννουλάκης
Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζηνικολάου, Μαρία Αναματερού
Βοηθός σκηνοθέτιδος: Φαίδρα Αγγελάκη
Υπεύθυνοι επικοινωνίας παράστασης: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Αναματερού
Παραγωγή: Ομάδα Νάμα

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά) Ηλίας Βαλάσης, Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία Κάτσενου, Αθανασία Κουρκάκη, Μέγκυ Σούλι