«Ο Γκάτσος που αγάπησα»

Η Επιτροπή Γραμμάτων & Τεχνών του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ καλεί τους συναδέλφους και τα παιδιά τους,  να παρακολουθήσουν την μουσικοθεατρική παράσταση   «Ο Γκάτσος που αγάπησα» με το Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά  Καραμπέτη, στο Ωδείον Ηρώδου Αττικού, στον πεζόδρομο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: Μέλη και μη μέλη : 12 € (άνω διάζωμα) 

Δηλώσεις συμμετοχής με ταυτόχρονη καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου μέχρι  Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017  στους παρακάτω συναδέλφους:

Βάσω Καρέζου                  Περισσός               τηλ: 210-214  4341

Μιχάλης Βρούτσης           Αθηνάς                  τηλ: 210-749  5792

Ευαγγελία Μαύρου          Γαλατσίου            τηλ: 210-214  4795

Χάρης Χρονόπουλος         Λαοδικείας           τηλ: 210-749  5260

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα εισιτήρια θα τα παραλάβετε από τους συναδέλφους στους οποίους δηλώσατε                           

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας.

Οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του, θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του Ηρωδείου με τις μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου. “Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα”, “Ο Γιάννης ο Φονιάς”, “Τ΄Αστέρι του Βοριά”, “Αθανασία”, “Κεμάλ”, “Αύριο πάλι”, “Ραλλού”, “Άσπρη μέρα και για μας”, “Χάρτινο το Φεγγαράκι”, “Αθήνα”, “Ήταν καμάρι της αυγής”, είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των υπέροχων τραγουδιών που θα ακουστούν το βράδυ αυτό στο ρωμαϊκό θέατρο.

O αξεπέραστος Μανώλης Μητσιάς συναντιέται στην σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής.

Και οι δυο μαζί αποδίδουν και αναδεικνύουν τον πλούτο συναισθημάτων, εικόνων και χαρακτήρων που ο Γκάτσος χώρεσε σ’ αυτή τη σύντομη τέχνη που λέγεται τραγούδι.

Ανάμεσα στα τραγούδια, θα ακουστούν κείμενα σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα. Πρόκειται για κείμενα ανθρώπων του πνεύματος που κρατούν όπως κι ο Γκάτσος, με τοέργο τους τη συλλογική μνήμη ζωντανή και το «σκηνικό» μας όρθιο.