“Το κοντσέρτο των δασών”

Tο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο Κηποθέατρο Παπάγου

Το Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, προτείνει στα μέλη του μια ενδιαφέρουσα Παράσταση λόγου, μουσικής και κίνησης σε μία πράξη για τον Χρόνο, τον Έρωτα, τη Ζωή και το αντίθετό της, σε σκηνοθεσία Όμηρου Πουλάκη, στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Tο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο Κηποθέατρο Παπάγου, δύο ασυνήθιστα ξερόφυλλα Το Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, προτείνει στα μέλη του μια ενδιαφέρουσα Παράσταση λόγου, μουσικής και κίνησης σε μία πράξη για τον Χρόνο, τον Έρωτα, τη Ζωή και το αντίθετό της, σε σκηνοθεσία Όμηρου Πουλάκη, στο Κηποθέατρο Παπάγου.σάς προσκαλούν να ακολουθήσετε το μονοπάτι που οδηγεί στο Κοντσέρτο των Δασών: μια παράσταση λόγου, μουσικής και κίνησης σε μία πράξη, για τον Χρόνο, τον Έρωτα, τη Ζωή και το αντίθετό της.

Το λογοτεχνικό σύμπαν ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ισπανικής λογοτεχνίας γίνεται μία ξεχωριστή σκηνική σύνθεση που πατάει στις αρχές της τραγωδίας.

Ο Όμηρος Πουλάκης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Το Κοντσέρτο των Δασών», που ανεβαίνει στο Κηποθέατρο Παπάγου για μία μοναδική παράσταση. Μία σκηνική σύνθεση που συνδυάζει λόγο, μουσική και κίνηση σε μία πράξη. Τρεις ηθοποιοί, δύο τραγουδιστές και τέσσερις μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να ζωντανέψουν επί σκηνής τον λογοτεχνικό κόσμο του σπουδαίου Ισπανού ρομαντικού ποιητή Gustavo Adolfo Bécquer, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο πολυδιαβασμένος συγγραφέας μετά τον Θερβάντες, ενώ θεωρείται θεμελιωτής της σύγχρονης Ισπανικής ποίησης. Η παράσταση κινείται με βασικό άξονα το διήγημά του «Ξερόφυλλα» («Las hojas secas») και μελοποιημένη ποίησή του στα ελληνικά, σε μουσική σύνθεση του Νίκου Χατζηελευθερίου.

Το φυσικό τοπίο του Κηποθέατρου μας βάζει στην κατάλληλη διάθεση για να μπούμε στην ιδιαίτερη συνθήκη του έργου, που είναι το δίχως άλλο μία συζήτηση ανάμεσα σε δύο προσωποποιημένα ξερά φύλλα, που ερμηνεύουν οι Αντριάνα Ανδρέοβιτς και ο Ερρίκος Μηλιάρης. Πρόκειται για μία φιλοσοφική και υπαρξιακή αναζήτηση που διαμορφώνεται σκηνικά με βάση τα κατά ποιόν μέρη της τραγωδίας και κινείται πάνω σε τέσσερις άξονες, το Χρόνο, τον Έρωτα, τη Ζωή και το αντίθετό της. Ο σκηνοθέτης Όμηρος Πουλάκης υποδύεται την περσόνα του ίδιου του ποιητή που τυχαία «κρυφακούει» αυτή τη συζήτηση και οδηγείται σε βαθιά περισυλλογή: «Ο ήλιος είχε γείρει: τα σύννεφα, που περνούσαν, μικρά κομμάτια πάνω απ’ το κεφάλι μου, μαζεύονταν, το ένα πάνω στ’ άλλο, στον μακρινό ορίζοντα. Ο κρύος, βραδινός αέρας του φθινοπώρου στροβίλιζε γύρω απ’ τα πόδια μου τα ξερά φύλλα. Στην άκρη καθόμουν ενός μονοπατιού απ’ όπου πάντα γυρνούν λιγότεροι από όσους πάνε.»

Μια ιδιαίτερη σύμπραξη ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικών ζωντανεύει επί σκηνής τον λογοτεχνικό κόσμο του σπουδαίου Ισπανού ρομαντικού ποιητή Gustavo Adolfo Bécquer, με βασικό άξονα το διήγημά του «Ξερόφυλλα» («Las hojas secas») και μελοποιημένη ποίησή του στα ελληνικά, σε σκηνοθεσία του Όμηρου Πουλάκη και μουσική σύνθεση του Νίκου Χατζηελευθερίου.

Συντελεστές:

Κείμενα-ποίηση: G. A. Bécquer
Μετάφραση, ποιητική απόδοση: Περουλής Σακελλαρίδης
Δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία: Όμηρος Πουλάκης
Μουσική-τραγούδια: Νίκος Χατζηελευθερίου
Χορογραφία-επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Σούτου
Σκηνογραφική & ενδυματολογική επιμέλεια: Μυρτώ Σταμπούλου
Φωτισμοί: Κατερίνα Σακουλά
Φωτογραφία: Άννα Τσιμπίδη
Επικοινωνία: Στέλλα Πεκιαρίδη
Γραφιστικός Σχεδιασμός: Γρηγόρης Μάντης
Παραγωγή: ekfrassis productions

Παίρνουν μέρος:

Οι ηθοποιοί
Όμηρoς Πουλάκης
Αντριάνα Ανδρέοβιτς
Ερρίκος Μηλιάρης

Οι τραγουδιστές
Χριστίνα Πουπάλου
Δημήτρης Βουτσάς

Οι μουσικοί
Σωκράτης Σταθουλόπουλος, βιολί
Όσβαλντ Αμιράλης, κοντραμπάσο
Χριστίνα Πολυκρέτη, κιθάρα
Νίκος Χατζηελευθερίου, κιθάρα

Μια παραγωγή με την υποστήριξη
-της ekfrassis productions
(έκδοση CD ”Vertigo”, κύκλος τραγουδιών σε ποίηση G. A. Bécquer – μτφρ. Π. Σακελλαρίδη και μουσική Ν. Χατζηελευθερίου)

-των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ
(έκδοση «Το Βιβλίο των Σπουργιτιών», ποιητική συλλογή του
G. A. Bécquer – μτφρ. Π. Σακελλαρίδη – Δ. Ιντζέ).

Υπό την αιγίδα
του Ινστιτούτου Θερβάντες Αθηνών

Πληροφορίες
Ώρα Έναρξης: 21.00
Διάρκεια παράστασης: 75´
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 8 ευρώ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Κάτοχοι κάρτας δημότη Παπάγου).

Κηποθέατρο Παπάγου:
Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)
Τηλέφωνο: 2132027185