Ομάδα Μπάσκετ του Πολιτιστικού: Νίκη 66-54 για την 6η αγωνιστική του πρωτάθλημα Μπάσκετ του ΕΚΑ “Νίκος Γκάλης”

Περιγραφή: Πέτρος Μπ. |  Φωτό: Νίκος Μπέσσας


Την τρίτη νίκη της πέτυχε την Κυριακή 26/11 στο ΟΑΚΑ η ομάδα μπάσκετ του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ για το πρωτάθλημα “Νίκος Γκάλης” που διοργανώνει και φέτος το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Η ομάδα μας επικράτησε με 66-54 της “Μelpo Italcaffe” σε ένα αγώνα που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές για τους ΕΥΔΑΠίτες, αλλά στο τέλος επικράτησαν πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 1ο δεκάλεπτο οι “μπλε” του Πολιτιστικού έδειξαν ότι θα καθαρίσουν με μεγάλη ευκολία το ματς, εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των αντιπάλων και την υπεροχή τους στα αμυντικά ριμπάουντ και με πολλούς αιφνιδιασμούς είδαν το ταμπλό να γράφει 30-9.

Στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο οι “Caffe” αντεπιτέθηκαν και αξιοποίησαν την κόπωση των ψηλών του Πολιτιστικού κατάφεραν να μειώσουν στο ημίχρονο το σκορ σε 38-26  και μάλιστα να προηγηθούν στο 3ο δεκάλεπτο με 45-46 (!).

Στο 4ο δεκάλεπτο οι μπλέ… επέστρεψαν στο ματς, θυμήθηκαν τον καλό τους εαυτό, πίεσαν τον αντίπαλο, έκλεψαν πολλές μπάλες και σε συνδυασμό με την αύξηση της ευστοχίας τους πήραν τον αγώνα με 66-54.

Με το Πολιτιστικό έπαιξαν οι: Χουμανίδης, Μπέσας, Μάινας (12π.) Ζωγόπουλος, Σαράντου (41 π.), Τσιστράκης (8π.), Ιωακείμ, Ευθυμίου (3 π.), Βανκιούς (2 π.)

H Bαθμολογία σε 6 αγώνες:

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Επόμενη αγωνιστική (7η):
Κυριακή 3/12/2023 (ΔΑΚ Γλυφάδας): LIONS POLIS  – Πολιτιστικό ΕΥΔΑΠ (Διαιτήτης Μ. Λιούγκας)

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Φωτό: Νίκος Μπέσσας