Έναρξη μαθημάτων pilates στον Περισσό

 11/1/2022 

 Έναρξη μαθημάτων pilates στον Περισσό

Η Επιτροπή Γραμμάτων και Τεχνών του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ σας ενημερώνει ότι, η ομάδα για pilates ξεκινάει τα μαθήματα στην αίθουσα του Περισσού, στο υπόγειο,  την Πέμπτη 14/4/22 και κάθε Πέμπτη στις 15.15 – 16.15, με δασκάλα την κ. Ντιάνα Καρασούλα

Οι συμμετέχοντες στην ομάδα pilates θα πρέπει να προμηθευτούν τα ακόλουθα:

  • Ένα στρώμα για pilates , (είναι λίγο πιο παχύ από το στρώμα για yoga , όμως αν κάποιος έχει ήδη στρώμα για yoga μπορεί να το χρησιμοποιήσει)
  • Μία μίνι μπάλα :19 ή 25 εκ
  • Ένα λάστιχο: Μ150 x Π12 εκ . μεσαίας αντίστασης (συνήθως είναι πράσινο)

 

θα πρέπει να έχουν μαζί τους

Πετσέτα (διαστάσεων προσώπου όχι χεριών),  – αθλητική ενδυμασία και  – κάλτσες για την ώρα του μαθήματος.

  • Συμπλήρωση ερωτηματολογίου – ιστορικό υγείας από όλους τους συμμετέχοντες, το οποίο θα παραλάβουν στην πρώτη συνάντηση.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ :

  1. Η Ντιάνα Καρασούλα (τηλ. 6977297330) . Άρχισε να ασχολείται με το κλασικό μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό από μικρή ηλικία, έχοντας πλέον σχεδόν 4 δεκαετίες συνεχούς ενασχόλησης με το σώμα και την κίνηση.

Ικανοποιώντας την προσωπική της ανάγκη για πολύπλευρη γνώση, αλλά και με γνώμονα ότι μέσω του πειραματισμού και του παιχνιδιού-ελεύθερου χρόνου εξερεύνησης-κίνησης-σκέψης εξελισσόμαστε και ολοκληρωνόμαστε έχει μαθητεύσει κοντά σε μερικούς από τους πιο άξιους, στον χώρο τους, δασκάλους κι έχει αποφοιτήσει από την ανωτέρα επαγγελματική σχολή χορού Νίκης Κονταξάκη.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη διδασκαλία παιδιών κι ενηλίκων στο σύγχρονο χορό και στην πορεία εκπαιδεύτηκε στην aerial yoga για ενήλικες και παιδιά και στην παιδική yoga (Flower yoga kids, BFS Academy).

Όντας χορεύτρια έχει βιώσει αρκετούς τραυματισμούς κάτι που είναι σύνηθες στην επαγγελματική ενασχόληση χορευτών και αθλητών λόγο της έντονης καταπόνησης του σώματος και των ακραίων απαιτήσεων. Αυτό όμως δε στάθηκε αρκετό για να την εμποδίσει από το να συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον αυτό το μαγικό ταξίδι στον κόσμο μέσω της κίνησης του σώματος, αντιθέτως την ώθησε να ανακαλύψει μεθόδους ικανές να την πάνε ένα βήμα παρακάτω με ασφάλεια, προσπερνώντας και διευκολύνοντας τα προβλήματα που είχαν προκληθεί.

Η μέθοδος του J. H. Pilates αποδείχθηκε ιδανική και ένα τοπίο ασφαλές για κάθε περίπτωση. Η γνωριμία με το pilates ξεκίνησε με τους Michael King & Malcolm Muirhead (MK pilates), και συνέχισε να εμπλουτίζεται με εκπαιδευτικά σεμινάρια pre & post natal (basi pilates) και με την πλήρη εκπαίδευση εκ νέου στο Polestar Pilates (Brent Anderson) με μια ολιστική και φυσιοθεραπευτική προσέγγιση παγκοσμίως αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πιλάτες (PMA). Μέχρι σήμερα συνεχίζει να μαθητεύει ανυπομονώντας πάντοτε για την επόμενη πρόκληση και να διδάσκει ενήλικες και παιδιά παραδίδοντας μαθήματα pilates, aerial yoga και σύγχρονου χορού