Τριήμερη εκδρομή στην Μάνη (3-5/6)

Μάνη.. αγκαλιά με τη φύση & την παράδοση Αρεόπολη-Λιμένι-Οίτυλο-Μεγάλη Καστάνια-Γύθειο-Σπήλαια Διρού-Γερολιμένας -Βάθεια-Πόρτο Κάγιο-Κότρωνας-Μονεμβασιά

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα–Αρεόπολη -Λιμένι-Οίτυλο-Μεγάλη Καστάνια-Γύθειο

Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί 7.30 π.μ. μπροστά από το Περιφερειακό Κέντρο Αθήνας στην οδό Σατωβριάνδου και 3ης Σεπτεμβρίου (ΟΜΟΝΟΙΑ) και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην Αρεόπολη, ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα χωριά της Μάνης, η οποία διατήρησε την ανεξαρτησία της επί Τουρκοκρατίας. Άφιξη και παραμονή για φαγητό (έξοδα ατομικά).

Συνεχίζουμε έχοντας απίστευτη θέα στον κόλπο και σε 5 χλμ. από την Αρεόπολη θα βρεθούμε στο επίνειό της, το γραφικό Λιμένι, τον πρώτο οικισμό που συναντούμε στον κόλπο του Οίτυλου και ο οποίος αποτελεί πατρίδα της ιστορικής οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων.

Επόμενός μας σταθμός η Μεγάλη Καστάνια, ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής με μεγάλο αριθμό σωζόμενων βυζαντινών εκκλησιών, με σπουδαιότερη, παλαιότερη και ανακαινισμένη υπό την αιγίδα της UNESCO, αυτή του Αγίου Πέτρου.

Στο κέντρο του οικισμού δεσπόζει ο πολυόροφος πύργος του Δουράκη, ένα εντυπωσιακό κτίσμα που αντιπροσωπεύει θαυμάσια την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μάνης. Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Belle Helene. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Γύθειο–Σπήλαια Διρού- Γερολιμένας- Βάθεια -Πόρτο Κάγιο-Κότρωνας

Πρόγευμα σε μπουφέ και αναχώρηση προκειμένου να επισκεφθούμε τα σπήλαια Διρού (έξοδα ατομικά), όπου η βαρκάδα στα λιμναία τμήματα της Βλυχάδας δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα μαγευτικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο.

Πρόκειται για το γραφικότερο και καλύτερο λιμναίο σπήλαιο του κόσμου. Μετά την περιήγησή μας συνεχίζουμε για τον ομορφότερο οικισμό της Μάνης, το Γερολιμένα με το γραφικό λιμανάκι του. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό.
Στη μετέπειτα πορεία μας συναντούμε τη Βάθεια, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς που μοιάζει με ακρόπολη χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από τη θάλασσα με μοναδική θέα προς τη Μεσόγειο. Επόμενος σταθμός το γαλήνιο φυσικό λιμάνι του Πόρτο Κάγιο. Ακολουθεί ο Κότρωνας, το γραφικό ψαροχώρι το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο χωριό της ανατολικής Μάνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Γύθειο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γύθειο – Μονεμβασιά – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τη βυζαντινή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου, έναν ζωντανό μεσαιωνικό οικισμό, διατηρημένο με άψογο τρόπο. Ένας περίπατος, σαν να βαδίζει κανείς στην ιστορία. Κάστρα και τείχη, παλιά αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, εκκλησίες, με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, παλιές χαμηλές καμάρες, αψίδες, οικόσημα, μαρμάρινοι αυτοκρατορικοί θρόνοι, βυζαντινές εικόνες δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που δεν την άγγιξε το πέρασμα του χρόνου.

Χρόνος ελεύθερος για φαγητό σε ένα από τα πολλά αναπαλαιωμένα αρχοντικά και τα παραδοσιακά ταβερνάκια προκειμένου να απολαύσουμε την υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα. Επιστροφή προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατ’ άτομο: Δίκλινο:€ 160, Μονόκλινο: € 210,  3ο άτομο έως 16 ετών: € 110

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BELLE HELLENE 3*sup σε δωμάτια με θέα θάλασσα
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ότι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των δείπνων

Σημείωση:

Η σειρά του προγράμματος είναι ενδεικτική και ενδέχεται να μεταβληθεί εάν κριθεί αναγκαίο, χωρίς παραλείψεις.

Δηλώσεις συμμετοχής με ταυτόχρονη καταβολή του αντίτιμου έως την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στους συναδέλφους:

 • Ρετουνιώτης Διονύσης 6980122993 ΚΑΛΛΙΘΕΑ
 • Κατσούδα Αφροδίτη 2102144499 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
 • Χρονόπουλος Χάρης 2107495260 ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ (ΓΡΑΦ.307)
 • Βαρδαλάκη Ευγενία 2107495795 ΑΘΗΝΑΣ
 • Μπαζιώνη Χριστίνα 2107474626 ΚΗΦΙΣΙΑΣ
 • Ασημακοπουλου Αθηνά 2102144916 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 • Καφετζή Κωνσταντίνα 2102144883 ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
 • Λιάσκος Φίλιππος 2102144967 ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΝΙΚΑΙΑ