Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η έκθεση της ομάδας Armonia Neurotica

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η έκθεση ζωγραφικής των μελών της ομάδας Armonia Neurotica που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ στον εκθεσιακό χώρο Quilombo Centro Cultural από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου.

Στις 7 Οκτωβρίου σε μια κατάμεστη αίθουσα έγινα τα εγκαίνια της έκθεσης όπου οι φιλότεχνοι περιηγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης απόλαυσαν τις δημιουργίες νέων και παλιών μελών της ομάδας, συζήτησαν μαζί τους για τις δημιουργίες τους και στη συνέχεια απόλαυσαν το ποτό τους και τον πλούσιο μπουφέ με τη συνοδεία ευχάριστης ζωντανής μουσικής.

Η ομάδα “Armonia Neurotica” 

Η ομάδα “Armonia Neurotica” ξεκίνησε τη δράση της το 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ υπό την καθοδήγηση της Μάρως Φασουλή.

Ο λόγος ίδρυσης της ομάδας είναι η αγάπη για την τέχνη, κυρίως της ζωγραφικής. Σκοπός της ομάδας είναι η καλλιτεχνική καλλιέργεια καθώς και η ανάδειξη του καλλιτεχνικού έργου των μελών της.

Στα πλαίσια της ομάδας τα μέλη ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της τέχνης, τη μελέτη μοντέλου, τη μελέτη χώρου, τη σύνθεση, τη χρωματολογία και την διαδικασία οργάνωσης ομαδικών εκθέσεων των έργων τους.

Τέσσερα χρόνια μετά, τα μέλη της ομάδας έχουν καταφέρει μέσα από συλλογική αλλά και προσωπική προσπάθεια, να αρθρώσουν το προσωπικό τους ιδίωμα μέσα από την ζωγραφική.

Μέλος της ομάδας “Armonia Neurotica”, μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την τέχνη και τη ζωγραφική.

Ακολουθούν οι συντελεστές της έκθεσης 

1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη ζωγραφική από το 2005 και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Η τεχνική προσέγγιση του ψυχογραφήματος μεταφέρεται μέσα από την ζωγραφική της και αποτυπώνει πλευρές και χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και των συναισθημάτων αγαπημένων προσώπων, αντανακλώντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις του εαυτού της.

2. ΓΕΛΑΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Ασχολείται με τη ζωγραφική τον τελευταίο χρόνο στο εικαστικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ. Είναι η πρώτη του συμμετοχή σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής.

Σε μια περίοδο που όλα γύρω μας απεικονίζονται με αυστηρότητα, συμμετρία, αναλογία και πειθαρχία, μέσω της ζωγραφικής, παρέχεται η δυνατότητα της δικής του προσέγγισης, κόντρα στη τάση του «τελειοτισμού» των πάντων. Λειτουργώντας αφαιρετικά αναδεικνύει και οριοθετεί τους δικούς του ορισμούς και διαστάσεις ενάντια σε «κατά συνθήκη πραγματικότητες».

3. ΘΕΟΔΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1962. Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα. Εργάστηκε ως αγιογράφος για αρκετά χρόνια και τώρα είναι Υπάλληλος στην ΕΥΔΑΠ. Ασχολείται με την ζωγραφική 3 χρόνια στο εικαστικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ. Έχει συμμετάσχει σε 2 ομαδικές εκθέσεις.

4. ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ ΣΤΕΡΙΑΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Πάντα θαύμαζε τους ανθρώπους που έχουν ταλέντο στη ζωγραφική, γι ́αυτό και αποφάσισε να ταξιδέψει στον υπέροχο κόσμο της.

5. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΩ

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από Σμύρνη. Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι υπάλληλος στην ΕΥΔΑΠ εδώ και 30 χρόνια. Το εικαστικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, της έδωσε την ευκαιρία μέσω της ζωγραφικής να εκφράσει τα συναισθήματά της. Είναι η 3η έκθεση που συμμετέχει και ονειρεύεται τις επόμενες…

6. ΛΥΓΓΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Γεννήθηκε στη Ζυρίχη το 1977. Απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Ανώτερης Σχολής ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ, είναι παντρεμένη, μητέρα, και ζει στην Αθήνα. Από το 2003 έως σήμερα εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Ασχολείται με τη ζωγραφική από το 2013.

7. ΜΕΛΑΜΠΙΑΝΑΚΗ ΖΑΜΠΙΑ

Γεννήθηκε στην Κρήτη, σπούδασε βιολογία και εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ. Ασχολείται με τη ζωγραφική τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει συμμετάσχει σε δύο ομαδικές εκθέσεις. Η ζωγραφική ξεκίνησε ως απόδραση και παραμένει απόδραση. Φυσικά ελκύεται από την αποτύπωση αισθήσεων και συναισθημάτων, με ρεαλιστική πινελιά και περιορισμένη χρωματική γκάμα.

8. ΠΑΠΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Σπούδασε τουριστικές επιχειρήσεις. Εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Μέσω της ανθρωποκεντρικής θεματολογίας, εκφράζει την πηγαία ανάγκη ανάδειξης της ανθρώπινης παρουσίας και του ενεργού στοιχείου, αποδίδοντάς την τόσο με την εξπρεσιονιστική γραφή της όσο και με την έντονα χρωματική πινελιά της.

9. ΠΙΠΕΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε στην Σταυρούπολη της Ρωσίας το 1979. Εργάζεται σε δικηγορική εταιρεία.

10. ΠΟΛΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Η Κωνσταντίνα παράλληλα με την εργασία της, στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την τέχνη της ζωγραφικής. Τελευταία η ενασχόλησή της έγινε πιο εντατική και ουσιαστική με προοπτική την εισαγωγή στην ΑΣΚΤ. Η ζωγραφική της προσφέρει τη δυνατότητα έκφρασης βαθύτερων συναισθημάτων, εσωτερικών αναζητήσεων και κυρίως συναισθηματική αποφόρτιση.

11. ΠΟΥΜΠΗ ΟΛΓΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε λογιστική και χρηματοοικονομικά και εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ μέσω εξωτερικής εταιρείας από το 2008. Τα τελευταία χρόνια την έχει κερδίσει ο χώρος των τεχνών. Έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη φωτογραφία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις.

12. ΠΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι υπάλληλος στην ΕΥΔΑΠ. Ασχολείται με την ζωγραφική τα τελευταία δυόμιση χρόνια στο εικαστικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Είναι η πρώτη συμμετοχή του σε ομαδική έκθεση.

13. ΤΖΙΑΚΗ ΤΟΝΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1962. Τελείωσε το Μαθηματικό Αθηνών. Από τα νεανικά της χρόνια έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη ζωγραφική και το σχέδιο, ενώ πρόσφατα ασχολείται πιο εντατικά στην εξερεύνηση αυτού του μαγικού κόσμου, της ζωγραφικής. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε ομαδική έκθεση .

14. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΒΕΛΥΝ

Η Αρχική σκέψη ήταν η Φαρμακευτική την οποία και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας στην Ιταλία. Η ενασχόληση με τη ζωγραφική ήρθε λίγο αργότερα, έπειτα από παρότρυνση φίλων. Αρχικά με μολύβι και στην συνέχεια με χρώμα, χωρίς βέβαια να περιοριστεί μόνο εκεί. Ως πνεύμα ανήσυχο, οδηγήθηκε σύντομα στην επεξεργασία εικόνων μέσα από το προσωπικό της πρίσμα.

15. ΤΣΙΚΟΥΡΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ. Της άρεσαν πάντα τα καλλιτεχνικά μονοπάτια, γι ́αυτό και τα τελευταία 7 χρόνια είναι μέλος της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Η ζωγραφική είναι ένα μεγάλο απωθημένο από τα μικρά της χρόνια. Μη έχοντας σχέση με αυτή και με εργαλεία την υπομονή και επιμονή της, εύχεται να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει το προσωπικό της στοίχημα.

Η ομάδα “Armonia Neurotica” ξεκίνησε τη δράση της το 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ υπό την καθοδήγηση…

Δημοσιεύτηκε από Armonia Neurotica στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019